IT'S SO HARD TO DEFINE YOU

Igår började jag med en grej, ska fortsätta idag. Jag har ett tag tänkt på att jag ska skriva "berättelser" av Mando Diaos texter. Jag skriver om deras texter till svenska, formulerar om dem men de kommer inte handla om andra saker. Håller mig till vad texterna handlar om.
Jag har börjat med YGNOM, eftersom den är lätt att förstå. Många av deras låtar talar redan så klockrent för sig själva, men t.ex Dance With Somebody som inte har mycket mer text än "dance dance dance, all night long, dance dance dance", den kan man formulera om. Låtar som Added Family, One Blood och Ochrasy har redan sagt sitt. Finns ingenting att göra med dem.
Det blir kul, jag behöver skriva av mig lite. Jag skriver för hand och om de blir bra läggs de upp här så får ni säga vad ni tycker..
Gustafs låtar blir lite roligare att ge sig på, eftersom han är så jag-säger-inte-rätt-ut-vad-jag-menar-utan-ni-får-tänka-ut-vad-jag-menar-med-vissa-skumma-saker-jag-säger. (Dolda meddelanden). Man får läsa mellan raderna, som min svenskalärare säger. Jag får helt enkelt försöka tolka dem.

Short in english:
I will write stories. Haha.

You can't see through me and my mind

http://svtplay.se/v/2721636/k_special/geniet_fran_flen_-_hans_gedda
36:46. Fotograf.

Let's sing for our broken future

Det känns som jag har väntat alldeles för länge. Det enda enda enda enda enda jag behöver är ER. Jag behöver se er nu. Jag har sagt så i ett år. SLÄPP DATUMET I SVERIGE. Kan ni inte förstå att ni har svenska fans också? Vi behöver också se er. Jag borde ha blivit född, kanske 1991.. så hade jag kunnat se er hur mycket som helst.
Jag började lyssna på er november 2010. Sedan dess har ni spelat i Sverige
Peace & Love-festivalen 2011 - Jag var fortfarande 14, snart 15, jag fick absolut inte åka.
December 2011 i Sthlm - En hemsk dag. Jag trodde jag skulle få se Mando Diao. Jag var helt uppochner. 18-årsgräns. 18-ÅRSGRÄNS.
Jag klarar mig inte länge till. Det enda jag behöver är rubriken "CONCERT IN SWEDEN" på er hemsida. Jag tar mig vart som helst i Sverige. Bara ni kommer hit.
Ändå känner jag mig så jävla patetisk att jag lever för ett band. Jag är en nörd. Jag är en Mando Diao-nörd som sitter och gråter till musikvideor, konsertvideor och intervjuer.
Men då lever jag för någonting.

I'LL MOVE TO PARIS, SHOOT SOME HEROIN AND FUCK WITH THE STARS

I miss Paris.
My photos. Eiffel Tower.



The feeling you get when you're standing up there, watching the sunset and Paris.
Ochrasy moment, you know.

KENT

Om knappt 6 månader står jag och Anna på samma ställe och ser det här med egna ögon.
Jag längtar.

Övertyga mig!

Popadelica! Släpp något bra nu! Vi väntar.
Deras hemsida

De bästa musikvideorna av Mando Diao




To live like they do in The Wildfire.

Jag skrev mitt namn i vattnet så du vet var jag finns


Kan någon snäll själ ta och hjälpa mig?!
När jag lyssnar på Johnossi - Mavericks får jag en film/tv-seriekänsla. Det känns bara som att jag hört låten i en film eller något.. Jag har det. VILKEN FILM?

Follow me on Tumblr

Följ mig på Tumblr!
In the deepest of dreams
Ganska nybörjare.. men jag förstår nog snart.


Jag älskar dig

Sådana människor som du behövs på denna jorden.


I DIE WHENEVER I WANT





JAG ÄLSKAR ER JAG ÄLSKAR ER JAG ÄLSKAR ER JAG ÄLSKAR ER

Musik som musik. Musik är bara musik. Något man lyssnar på, som antingen är bra eller dåligt. Inget mer.
Säger de.
Nu fick jag den där känslan igen och då vill jag skriva ner det.
Tänk vad mycket pengar, tårar, stryk för öronen och framför allt tid, jag lagt ned till er. Det finns ingenting annat än just er, som kan få mig så lycklig, eller så olycklig. Min mamma har alltid sagt att det är den man älskar mest som kan få en att må som sämst, och må som bäst. Så sant som det är sagt.
Det finns ingenting annat som gett mig sådan stark lycka, som när ni har lagt ut någon kul nyhet, när man trott att ni ska snart spela i Sverige, eller framför allt när man lyssnat på er musik.
Ett band som man började lyssna på, "jo men de är ju bra", och det blev så här. Ett band man inte kan leva utan. Jag skulle aldrig klara mig om ni plötsligt bara försvann. Att ha samma beroendeframkallande sug till musik som rökare har till cigg, är det normalt? Jag vet inte.. Jag frågar mig det nästan jämt. Är detta normalt? Ska man känna så här?
Det är samma känsla som när man blir kär och man känner att "jag har hittat PRECIS rätt, så här ska det vara, så här vill jag leva, den här personen vill jag bli gammal med"
Jag har hittat precis rätt. Som när man är nyförälskad, ni vet, man blir så där pirrig och som ett litet glädjerus går genom hela kroppen, avslutas ungefär vid hjärtat och hjärtat börjar slå mycket fortare.
Ni fattar.
Att känna EXAKT så till ett band. Man är helt förälskad. Men det värsta är att man inte direkt kan fånga dem, som man kan med en kille på skolan.
Man får bara drömma.
Jag skulle göra vad som helst för EN ENDA MINUTS PRATSTUND med er. Jag vill tacka er. Tacka för allt och ingenting. Allt vad ni gör, vad ni spelar, vad ni står för, hur lycklig ni gör mig, hur arg ni gör mig.
Ni skulle kunna jämföras med Gud. Man känner att man har er på ens sida när man gör något jobbigt, fast man inte egentligen har det. Bara något man fantiserat ihop. Ni står inte alls där och stöder, men det känns så.
Jag känner ert extra stöd när det är jobbigt, men ni vet inte ens vem jag är.
Jag är bara en av alla galna fans som sitter och gråter till era låtar. Vi är så många.
Jag kommer aldrig släppa taget om er, inte efter allt ni gjort med mig, utan att ens träffat mig, rört mig.
Jag skulle göra vad som helst för att ni fick veta. Vad ett band kan göra med sina fans, utan att träffa dem. Ofattbart.
Mando Diao är inte bara musik för mig. När jag hör orden "Mando Diao" tänker jag inte bara på musik. Mycket mer än musik. Mando Diao är kärlek, alla kompisar, missions, hemsidan, inspiration, förälskelse, styrka.

Tre minipyttesaker, (jag har inte räddat världen o.s.v) men jag har lärt mig vissla för er skull, jag ska börja spela piano för er skull, jag har klippt lugg och ska aldrig låta den växa för er skull.
Det är sen kväll och jag är själv, det är då tankarna kommer. "Jag har aldrig sett Mando Diao"
K?
Det känns för jävligt. Hemskt. Detta är en typisk stund som jag kan deppa över sådant. Jag har lyssnat på er i 1 år och 3 månader, och väntat på att få se er i 11 månader.
Men nu ska ni komma. Ni ska hit. Det har ni lovat. Jag väntar på datum.
(Glädjeruset, you know)

Happy birthday Samuel

Happy birthday Samuel Giers!
It's almost one year ago you left Mando Diao, and we miss you a lot.
You're still a part of MD so I will put this post as "happy Mandoday" anyway..
http://svt.se/2.126217/1.2382789/splittring_i_mando_diao

Hundratusen åsikter som ingen lyssnar på

Och hundratusen ögon stirrar på oss.
Ingen ser.
Och hundratusen röster skriker efter något mer.
Snälla, säg det igen.


//Kent


Jag måste vara död på lektionerna, och på en helt annan planet. SO-läraren frågade om någon i klassen hade varit på rockkonsert någon gång och jag räckte inte upp handen. Måste vara någon annanstans. Kom på i efterhand vad han frågade, hah.

Testar en app.
14 juli. Spola fram tiden, tack. Jag kan inte vänta på att få se Kent, jag behöver det nu. Nu.

What else?


GIVING YOU ANOTHER CUP OF SURREAL

Jag tycker Björn ska ta tillbaka sina intensiva, spontana 'rörelser'. Det är ju inte direkt några inövade danssteg om man säger så, och det gillar jag.

Oh brother, can you help me out?

Dessa konstiga klädval av Gustaf. Adidas? Varför?
Men skit samma.. De levererar som fan här. 3:37 och framåt när Gustaf går igång. Kärlek.

Det är alldeles förbjudet att älska ett band så här mycket. För mycket.

GREATEST HITS OF MANDO DIAO (enligt mig)




CROATIA

Mando Diao will play in Zagreb, Croatia June 30.
Link

We're having fun in the day time.
We'll chase the stars in the night time.
We'll catch the sun in the morning.
We just don't care if they see us fall.

Här kommer lyckan för hundar som oss


JAG ÄR SÅ JÄKLA LYCKLIG. JAG GRÄT NÄR JAG SÅG DET HÄR I GÅR. DET SATT VERKLIGEN INTE FEL. Dagen har varit en dans på rosor. 1. Detta betyder att Mando Diao planerar en konsert i Sverige (och JA det är svårare att få hit dem än du tror). 2. Jag har 1 chans på 500 att få träffa dem.
Men eftersom jag redan har den skivan får jag helt enkelt köpa en (några) till.

GUSTAF NORÉNS FÖDELSEDAG

ååh det känns som min egen födelsedag.. Vaknade och det första jag tänkte var "ooh 1:a februari!!" Jag hoppas han har haft en UNDERBAR födelsedag. Jag har firat lite lagom med tårta.

RSS 2.0